Säkerhetstips

Bra tips om lås & säkerhet

 

1. Tjuven söker efter hål i din säkerhet
De flesta förstår att ett bra lås är viktigt men tänker mindre på säkerheten kring andra ingångar. Det vet tjuven som snabbt scannar av husets olika dörrar och fönster. Inte nog med att de ofta bara är försedda med en enkel hasp. De ligger vanligtvis insynsskyddade på baksidan av huset i bekväm höjd.

2. Besiktiga din bostad
Ta hem oss, Vi är specialister på att se helheten och kan snabbt göra en kostnadsfri säkerhetsbesiktning av din bostad.

3. Gardera dig mot utbrott
Tjuven vill kunna bära ut stöldgodset så snabbt som möjligt. Får tjuven välja entrén eller en annan dörr så är det de självklara valet. Ifall dessa har lås med ”bortasäker funktion” blir det problem. Det betyder att dörrarna måste öppnas med nyckel även från insidan när ingen är hemma. Fönsterlås och låsbara handtag på altandörrar kan vara tillräckligt skydd för att tjuven skall avstå från just dit hus.

4. Vad sitter låset i?
Det hjälper inte alltid med ett modernt lås för att vara säker. I äldre dörrar är ofta gångjärn, spanjoletter och annat undermåligt. Ett snabbt och vanligt sätt att ta sig in är att angripa dessa med brytverktyg. Karmarna ger enkelt vika och tjuven är inne på nolltid. Lösningen på detta är ofta så lätt som att montera lås med hakreglar som kopplar samman dörren och karmen.

5. När bytte du lås senast?
Kraven har ökat och ett lås är inte bara ett lås. Utvecklingen går snabbt och trots detta byts lås i snitt vart 40:e år! Det betyder att de ofta går 3-4 boende på varje lås. Ny ägare borde naturligtvis köpa ett nytt lås. Då kan du vara säker på att du har alla nycklar till din nya bostad.

6. Ha kontroll över alla dina nycklar
Hur många villaägare vet var alla nycklar är? Hur många kopior har gjorts under åren, delats ut och blivit liggande eller tappats? Speciellt om låset ärvts av tidigare ägare i flera led.

7. Kopieringsskyddade nycklar
Välj nycklar med kopieringsskydd. Det betyder att ingen obehörig kan göra kopior av dina nycklar. För att göra en kopia på nycklarna krävs det att du visar upp ID-kort eller ett unikt nyckel-kort som medföljer låset vid köp.

8. Lika låsning bekvämt och säkert
Med lika låsning använder du en och samma nyckel till husets dörrar och fönster. Vill du kan den även gå till garaget, sommarstugan och hänglåset på båten. Det betyder inte att alla lås måste bytas ut. Ofta kan vi koda om befintliga cylindrar så att en nyckel passar i samtliga låscylindrar.

9. Bekväm säkerhet blir använd
När du har lättanvända lås blir de verkligen använda. Ett bra exempel är kodlås. Det är utmärkt skydd mot spontana inbrott på dagen när du är hemma, ute på tomten eller kanske gör en kort visit hos grannarna.

10. Larm? Mekaniskt skydd är alltid grunden
Inget larm är så bra att det ersätter lås. Ett mekaniskt grundskydd som består av bra och godkända lås fördröjer tjuven och minskar risken att tjuven kommer in. Larm är ett bra komplement till ett ordentligt mekaniskt skydd.

Utelåst?

Mer Info

Har du nyckel men kommer inte in? Vissa lås får man inte smörja – det är därför viktigt att inte förvärra situationen själv. Många gånger kan man få nyckeln att fungera genom att lirka och knacka på den. Om detta lyckas – bör du genast byta ut låset.

Byta lås?

Mer Info

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Konsultation

Mer Info
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Övriga Tjänster

Hem och privatservice

Vi utför låsinstallationer och låsservice hos privatpersoner och bostadsrättsföreningar i Göteborg med omnejd.

LÄS MER

Företagsservice

Företagskunder kan vara bland annat Polismyndigheten, SOS alarm, Räddningstjänsten, Tullkriminalen, Allum, Hotell Post och Stadium.
LÄS MER

Fordonsservice

Vi utför även låsjobb på fordon och hjälper dig med starthjälp om ditt batteri är dött. Har du kört soppatorsk kan vi bistå med utkörning av bränsle till dig.
LÄS MER

huvudKontor

Stora Arödsgatan 30
GÖTEBORG

RING OSS

0761 751000

maila oss